joi, 30 iunie 2016

Bratari si amintiri frumoase

Vara trecuta, intr-o dimineata frumoasa ma plimbam pe stradutele unei localitati micute dinr-o insula greceasca.
Mi-am luat un suc de portocale proaspat si rece si am inceput sa intru in magazinasele mici care te atrageau cu diverse suveniruri, uleiuri si condimente.
La un moment dat privirea mi-a fost atrasa de o doamna in varsta care lucra de zor intr-un mic atelier de bijuterie si vorbea intr-o engleza impecabila cu alta doamna draguta.
Intru, ma uit in jur si observ cum facea un colier din sidef si perlute.
Avea cutiute mici, pline cu tot felul de margele, zale si fire. O intreb daca imi poate face un colier simplu cu o perla care sa imi aminteasca de vacanta, de dragoste, de soare si mare. Mi-a spus sa imi aleg perla si sa o astept un pic. Mi-a facut placere sa astept pentru ca ea si mainile ei ma fascinau. La fel si magazinul atelier unde isi petrecea zilele. Ii povestea doamnei care parea o prietena ca ii e dor de Anglia, dar ca prefera soarele si ca sotul ei nu s-ar mai intoarce niciodata la vremea ploioasa.
Imi vine randul, perluta era aleasa, snurul la fel.
Incepe sa lucreze, ma intreaba de unde sunt si ii spun. Ma intreaba cum e vremea la noi...Ii explic ca avem patru anotimpuri care mai nou au ramas iarna si vara, deci doua.
Zambeste si imi spune ca ea s-a mutat acum zece ani in Grecia dupa ce sotul ei i-a propus sa cumpere o casuta intre lamai, portocali si raze de soare. Parea fericita si linistita.
Cu gandul la ea, la perluta mea si la vacanta, astazi am creat trei bratari si cu putina mea pricepere le-am insirat, legat si innodat...
Amintirile sunt o minunata sursa de inspiratie, nu?
Seara perlata si cu parfum de lavanda dragele mele.



miercuri, 25 mai 2016

Soarele, cremele cu factor de protectie si machiajul

Imi plac soarele, caldura si zilele frumoase de primavara, vara sau toamna tarzie.
Ador bronzul si multi ani pigmentul pielii mele m-a ajutat sa obtin culoarea perfecta fara prea multe creme si lotiuni de protectie solara. Dar cum toate prostiile tineretii nu raman nepedepsite la un moment dat pielea mea a reactionat si m-a certat fara cuvinte, doar cu mici pete pigmentare.
Am vizitat cativa dermatologi pana cand m-am oprit la doamna doctor Viviana Iordache. Dupa mai multe analize care au eliminat alte cauze medicale,  am ajuns sa aflu ca principalul meu inamic este expunerea la soare fara o crema cu protectie solara. Soarele pe care il adoram devenise mai putin prietenos. Am urmat tratamente si de cativa ani nu mai plec niciunde fara o baza de machiaj constand intr-o crema cu 50% factor de protectie.
Va sfatuiesc sa procedati la fel, indiferent daca la acest moment aveti sau nu probleme. Soarele a devenit din ce in ce mai agresiv si doar un ulei de plaja nu va va  apara.
Va prezint produsele mele preferate si testate. Gama Elmiplant pentru corp si fata atunci cand mergeti la plaja. Cremele nu  contin parabeni, au la baza unt de shea organic, sunt rezistente la apa si miros extrem de placut. Daca micile pete pigmentare sau pistruii va enerveaza, ca ritual zilnic  va recomand sa folositi  crema de fata cu factor de protectie 50% de la Vichy. E minunata si ca baza de machiaj. Fondul  de ten si un corector pe care eu il ador, gama DermaBlend de la Vichy va vor completa ritualul si va vor asigura un machiaj rezistent si sanatos.
Vara ca make-up eu folosesc doar crema cu factor de protectie si  batonul corector pe zonele cu probleme. Cu putin rimel waterproof si un gloss machiajul e gata...
Incercati-le cu incredere.

Zile cu soare si protejati-va tenul.





miercuri, 11 mai 2016

Sa renuntam la pungile de plastic

Eu una m-am saturat ca peste tot unde ma duc sa vad multimea de pungi de plastic, sau miille de pet uri. Ma doare sufletul cand vad albiile raurilor de munte acoperite de aceste monstruozitati sau cum atunci cand bate vantul mai tare ne zboara pungile de plastic pe strazi. Cred ca am citit cu totii ca oceanele lumii sunt otravite de plastic si ca acesta nu e biodegradabil, nu dispare ci dimpotriva...omoara planctonul, pasarile, animalele si nu in ultimul rand ne otraveste pe noi.
In tarile dezvoltate se pune mai mult accent pe reciclare, pungile de plastic devin din ce in ce mai scumpe pentru a fi descurajata achizitia. Ei au inceput sa foloseasca din nou sacosa de panza pe care si mamele noastre sau bunicile o aveau tot timpul cu ele...
Veti spune ca sunt urate, invechite.
Va contrazic. Exista o mare varietate de sacose din iuta sau bumbac care arata foarte bine.
Preturile lor variaza functie de furnizor, dar ce e important este ca nu se arunca dupa o unica utilizare si credeti-ma ca au o versatilitate ce le transforma din banala sacosa de cumparaturi intr-o geanta eleganta de vara fierbinte. Eu am cateva si le port cu drag, fac piata cu drag, adaug un buchet de flori in coltul lor si ma incanta faptul ca particip cu un mic gest la protejarea naturii.
Le-am gasit pe www.iuta.ro. la magazinele Dm, magazinul Jumbo, prin targuri la MTR Bucuresti.
Sa va vad! Pe cate dintre voi le fac sa ne arate ce sacosa minunata si-a cumparat si la cate pungi de plastic a renuntat.
Seara frumoasa dragelor.



miercuri, 20 aprilie 2016

Bookletta,nu doar o poseta sau un rucsac....

Ci mult mai mult...Am o mare pasiune pentru carti si citit. De aceea de fiecare data imi face o mare placere sa intru in librarii, sa rasfoiesc si sa  cumpar carti. Nu exista seara in care sa nu parcurg cateva pagini indiferent de cat de obosita sunt. Las fereastra deschisa ca aerul curat sa intre in incapere inainte de culcare, ma cufund intre perne si cartea ma duce acolo unde e povestea. Chiar aseara cand ploua torential in Bucuresti si aerul era curat si mirosea a iarba si frunze ude, citeam cu drag din Mandrie si Prejudecata...Parca eram pe mosia lui Darcy la o masuta, band un ceai intr-o atmosfera romatica...Imi place sa si daruiesc carti pentru ca ele dainuie pe rafturile prietenilor dragi.
Astazi am primit printr-o domnisoara extrem de draguta noul meu rucsac Bookletta. Ceea ce m-a cucerit imediat este tocmai buzunarul de purtat cartea pe care o citesc. Bookletta mea a sosit cu un cadou, o carticica mica si albastra, O mie si una de nopti, o surpriza asa de placuta.
Rucsacul se transforma usor in geanta de umar, ceea ce face din acest accesoriu ceva si mai special. Va prezint ConsyBookleta, asa o cheama acum, impreuna cu o carte pe care am citit-o cu mult drag, scrisa de prietena mea Alice.

Daruiti si purtati Bookletta...www.bookletta.com
E Geanta care promoveaza cititul.




miercuri, 30 martie 2016

Parfum de vanilie si lavanda intr-un boutique de vizitat...

Un mare parfumier al zilelor noastre povestea cum pe langa vitrinele menite sa te atraga in interiorul magazinelor, unele branduri au investit intr-un parfum propriu pe care il regasesti imediat cum le-ai pasit pragul.
Sunt cateva astfel de magazine si in Bucuresti, unde dupa ce ai intrat si revii, primul lucrul care te intampina intr-un mod familiar este parfumul. Fie ca e cu iz de mosc, piele sau ambra, acesta te atrage ca un magnet.
Recunosc ca imi place sa fac mici popasuri in parfumerii sau mici magazine in care gasesc lotiuni de corp, sapunuri, uleiuri sau saruri de baie.
Unul din aceste magazine este Sabon. Sunt un client fidel de cand i-am descoperit. Am si un card de fidelitate care imi aduce reduceri pe care le folosesc cu drag. Toate micile minunatii din acel loc pot sa te rasfete pe tine sau pe prietenii tai. Au si o gama pentru barbati, placuta ca aroma, ca design, ideala pentru mici cadouri.
Astazi am optat pentru o lotiune body scrub si un deodorant, ambele cu lavanda, mere, vanilie...Un home scrubbing facut cu regularitate este un miracol pentru piele, reintinereste si revigoreaza pielea, iar folosirea imediata a unei lotiuni de corp va va face sa va simtiti ca niste mici printese rasfatate.
Nu ezitati sa va rasfatati simturile...Corpul nostru e cel care ne plimba prin viata...
Seara cu lavanda....



duminică, 13 martie 2016

Protejarea si parfumarea garderobei

Primavara e momentul in care dulapurile noastre sunt aranjate, in care garderoba de iarna este impachetata, depozitata si  inlocuita cu haine mai subtiri de primavara-vara.
Atat cutiile cu haine groase cat si rafurile si umerasele pe care acum troneaza sacouri si rochite merita sa fie rasfatate cu arome placute.
Eu aleg ca intre fiecare rand de haine depozitate sa pun saculeti cu sare, lavanda si citrice. Astfel am certitudinea ca le protejez de umezeala, sau eventuale molii nu foarte simpatice.
Pentru hainutele gata sa fie purtate la birou, stradute pitoresti sau ceainarii, prefer o metoda la care m-am gandit de curand. Am ales cativa bulgarasi de vata colorati, un boboc de trandafir uscat, toate parfumate cu cateva picaturi din parfumul meu de zi cu zi. Le-am pus in saculeti pe care i-am agatat de umerase, i-am ascuns in sertare sau pe rafurile cu prosoape.
Va recomand cu drag sa faceti asta, pentru ca dimineata va fi o placere sa va imbracati cu haina preferata si inmiresmata.
Seara parfumata dragele mele.



duminică, 28 februarie 2016

Easy like sunday...evening...

Daca nu aveti prea mult chef de facut un desert complicat, dar vreti totusi sa va bucurati de ceva dulce, am o idee care sigur e la indemana oricui.
Eu am ales sa folosesc capsuni, insa fructele le puteti alege fiecare dupa preferinte. Desertul merge foarte bine si cu mure, banane, piersici sau caise...Le puteti si combina.
Importanta la acest desert este rabdarea, imaginatia si ingredientele de calitate. Alegeti sa faceti frisca in casa, va dura fix cateva minute, taiati fructele in felii aspectuoase care sa va bucure privirea, asterneti mascarpone cu vanilie peste fructe si cativa fulgi de ciocolata in ploaie...
Eu am folosit niste suporturi pentru lumanari in loc de recipiente obinuite, dar desertul arata bine in borcane mici sau pahare late in care sa va scufundati lingurita dupa ce le-ati lasat la odihna in frigider.
Ca bautura va recomand sa stoarceti portocale rosii si portocale clasice, sa le turnati in mini carafe cu menta, gheata si un strop de miere.
Gatiti cu drag pentru oameni dragi...




luni, 22 februarie 2016

Flori la inceput de primavara

Nu-mi place sa cumpar sau sa primesc flori impachetate in diferite ambalaje de plastic sau cosulete de prost gust. Mi se pare ca aceste artificii menite sa infrumuseteze nu fac decat sa urateasca si sa stirbeasca din frumusetea florilor.
In florarii, chiar si la unele cu mari pretentii, am observat utilizarea in exces a celofanului, hartiei colorate care sigur se va regasi pe mainile tale, a capselor sau a unor sprayuri cu un miros oribil.
Pentru ca sunt putine florarii de unde am plecat multumita de buchetul predat de florareasa...aleg sa cumpar floricele de la batranelele de pe marginea strazii sau din  piata de flori de la Cosbuc.
Chiar daca sunt cu scopul de a-mi decora personal casa, sau vreau sa le ofer cadou,  imi place sa le aranjez singura folosind panglici colorate, hartie simpla sau de ziar, un borcan infrumusetat cu iuta sau niste eprubete prinse inventiv intr-o rama de lemn.
Ce ar fi sa incercati sa va aranjati singuri buchetele pe care le oferiti, mai ales ca vine luna Martie?






duminică, 21 februarie 2016

Desertul meu favorit

Cred ca fiecare dintre voi aveti cate un desert favorit, pe care dupa ce l-ati gustat intr-o forma sau alta, ati incercat sa il reproduceti, sa il faceti cu manutele voastre.
Cateva dintre cititoarele mele m-au rugat sa postez cateva retete si cum blogul este despre frumos si despre a va face pe voi sa zambiti...iata!
Desertul meu preferat este o simpla para in vin, cu o crema de mascarpone cu nuci. Imi place pentru ca aceasta combinatie de fructe, putin vin rosu, vanilie si crema este completa si spre deosebire de o reteta clasica poate fi servit in cupe de sampanie sau pahare colorate.
Va asigur ca veti face impresie deosebita celor pe care ii serviti.
Aveti nevoie de pere abate, pe care eu le prefer cand pregatesc acest desert, vin rosu demidulce, scortisoara, vanilie si zahar...Perele se fierb al dente in vinul indulcit si aromatizat. Se scot cu miscari fine pe un platou sa se raceasca. Vinul ramas il lasati pana se ingroasa un pic si stingeti focul. Intr-un vas amestecati crema de mascarpone cu zahar pudra, extract de vanilie, doua galbenusuri si nuci. Cupele se pun in frigider pentru minimum o ora.  La servire, daca este o vara fierbinte, adaugati si o cupa de inghetata de vanilie...Nu se va supara nimeni.

Sper sa va placa!
Seara dulce dragii mei!




marți, 16 februarie 2016

Idei de cadouri pentru 1 Martie

V-ati gandit ca ati putea combina intr-un singur cadou trei surprize? O felicitare, un tablou cochet si o reteta de briosa. Mie mi-a venit ideea cand, dupa ce am colindat niste librarii, am dat cu ochii de cateva felicitari frumoase si dragastoase, dar si de o cutiuta de metal plina de retete de briose, una mai frumoasa decat alta. In cutie sunt peste 20 de cartonase magice. De ce magice? Pentru ca fiecare prajitura pare desprinsa dintr-un basm. Inspirata de culori si de retetele facil de preparat, am cumparat niste rame foto de carton cu cca 3-4 ron bucata  pe care le puteti gasi in librarii si in magazinele de bricolaj. Ceea ce mi-a placut la aceste rame este faptul ca nu au inchisa partea din spate, deci pe langa tabloul care a rezultat, destinatarul cadoului poate la orice moment al zilei sa vada reteta si sa se puna pe facut prajituri.
Cred ca un astfel de mini tablou, plus o felicitare cu un gand sincer si micul snur de martisor pot deveni cadoul perfect si decoratiunea dulce din bucataria ta.

Seara cu magie si inspiratie...




miercuri, 10 februarie 2016

As vrea sa vad mai multe brutarii prin oras, voi nu?

Tin minte ca atunci cand eram mici, in oraselul nostru exista o brutarie la care vinerea mergeam cu bunica mea sau cu mama sa lasam cosul de paine, un stergar si faina. Sambata inainte de pranz mergeam la brutar sa ne luam cosul. Pe fiecare paine de casa, proaspat scoasa din cuptor, cu o coaja aurie si mirosind absolut mirific, brutarul nostru lipea o bucata mica de leucoplast pe care scria cu un creion numele nostru sau al bunicilor. Sa nu radeti, chiar asa se intampla. In weekend de obicei mancam cu totii la unii din bunici si mi-l aduc aminte pe tata cum facea o cruce painii inainte sa o taie felii si sa o puna in mijocul mesei. Coaja trosnea sub lama cutitului si miezul era pufos...
Am admirat in Italia sau Franta faptul ca ei pastreaza traditia micilor afaceri de familie si ca exista nenumarate brutarii, creperii si gelaterii . M-am bucurat cand am intalnit astfel de bacanii in Bucuresti, Brasov, Cluj sau Sibiu.
Ultima brutarie peste care am dat intamplator este Brutaria Germana pe strada Nicolae Caramfil.
De cum am intrat m-a intampinat o doamna draguta care mi-a explicat ce sortimente de paine au si am ales o paine framantata cu lapte si niste covrigi pufosi. Gama este variata si va invit macar in weekend sa va aprovizionati cu paine gustoasa pe care sa o savurati cu cei dragi.
Mai multe informatii gasiti si accesand pagina lor.

www.brotmanufactur.ro

Pofta de paine calda si seara frumoasa!




marți, 9 februarie 2016

Mini-clatite pentru 14 februarie

Cel mai simplu desert poate deveni ceva special si surprinzator. Cine nu stie sa faca niste clatite?
Eu folosesc reteta clasica dar imbunatatita cu scortisoara si seminte de vanilie, ceea ce le confera clatitelor o aroma puternica si le da o culoare de caramel.
Am prin bucatarie diferite forme pentru biscuiti care se preteaza la a taia aluat, fructe sau branzeturi, asa ca intr-o zi m-am jucat decupand mici inimioare pufoase din clatite calde. Le-am pus langa o bezea ca un norisor de vara si le-am scaldat in minunata dulceata de caise facuta de mama. Pentru a le da o mai puternica nota fructata am taiat felii de banana si ...gata.
Ce ziceti? Merita sa incercati?
Daca va e teama sa coaceti bezelele in casa nu e nici o problema. Le puteti cumpara de la o cofetarie, insa va asigur ca sunt usor de facut si foarte gustoase, asta in cazul in care va hotarati sa le preparati chiar voi.

Seara cu aroma de vanilie...




duminică, 7 februarie 2016

Recipientul pentru desert - Despre refolosirea unor obiecte

Va promiteam ca va prezint mai multe metode prin care puteti transforma obiecte deja folosite in diverse decoratiuni sau lucruri utile prin casa si bucatarie.
Astazi am facut un tort de ciocolata cu o crema fina de mascarpone si fructe de padure. Dupa aranjarea tortului am ramas cu niste bucati din blatul pufos, dar si cu cateva linguri din delicioasa crema.
M-am gandit ca cele trei borcane mici pe care le-am pastrat de ceva vreme, in sfarsit devin utile, asa ca am insiropat bucatelele de tort si le-am pus la baza borcanelor. apoi am adaugat restul ingredientelor, pastrand cateva fructe pentru decorul de final. Si iata cum am obtinut trei recipiente pentru desert! Astfel de borcane care au si capac, se pot folosi pentru a pastra in frigider un desert, pentru a-l servi la mici petreceri cu prietenii, sau a-l lua ca pachetel la birou. Sigur il veti savura cu o cafea sau un ceai a doua zi.
In concluzie, va sfatuiesc sa nu mai aruncati atat de usor...Puneti-va imaginatia sa lucreze pentru voi si creati lucrusoare frumoase si utile.

Seara frumoasa!


sâmbătă, 6 februarie 2016

Floricele pe campii.....

Hai sa le cumparam si sa le aranjam copii! E plin  de floricele peste tot. Au aparut primule extrem de colorate, ghiocei, lalele, zambile si narcise. Unele le gasiti ca buchete gata inflorite, care sigur sunt de pe alte meleaguri, exceptie facand ghioceii pentru ca acestia au aparut deja la noi, sau bulbi in ghivece mici, care dupa cateva zile va vor bucura privirea.
Va vorbesc despre aranjarea acestor mini-ghivece cu flori.
Am gasit intamplator si mi-a atras privirea un suport pentru accesorii de toaleta. Este dintr-o panza intr-o culoare naturala cu buline albe, incheiat romantic cu dantela si spre placuta mea surprindere, interiorul e putin cauciucat, ceea ce mi-a permis sa ma joc.
Am aranjat micile mele floricele in suport si l-am agatat pe perete. Astept sa infloreasca zambilele si narcisele. Arata perfect si peretele a devenit un punct romantic si primavaratec.
V-am facut pofta de aranjat flori? Ce daca nu toti avem gradina in fata casei? Ne-o putem aranja in interior cu putina imaginatie si bucuria de a face ceva frumos.

Va doresc un sfarsit de saptamana infloritor si inmiresmat!




Ador sa port obiecte create de artisti romani

De data asta va voi spune despre Ioana. Am intalnit-o printr-o prietena comuna si i-am vazut colierele facute cu migala si in culori vii, vesele. Adepta a non-culorilor in vestimentatie, am ales cateva piese create de ea, pentru a-mi mai scoate din banalitate cateva rochii si camasi. Si nu am dat gres. Cele doua coliere pe care le-am achizitionat ma fac fericita si imi infrumuseteaza tinutele. Colierul galben , supradimensionat, ma duce cu gandul la soare si caldura, iar cel alb la valuri inspumate. Le ador purtate cu o camasa alba barbateasca cu gulere clasice, sau cu rochii vaporoase de matase.
Creatiile Ioanei le puteti vedea pe pagina ei de facebook By Bogdana, pagina pe care va invit sa o vizitati.
Weekend minunat si  alegeti sa purtati creatii romanesti!




vineri, 5 februarie 2016

Nu mai aruncati obiecte pe care le puteti transforma!

Sper ca titlul acestui articol sa fie motivant pentru voi, cititorii mei, fiindca va veti convinge ca transformarea unui banal borcan intr-o vaza cu un aer boem si rustic este usor de realizat cu doar cateva elemente.
Eu am folosit o bucata de sfoara, panza de sac, o inimioara dintr-o veche decoratiune de Craciun si o panglica roz cu buline, toate aplicate pe borcanul spalat si uscat foarte bine.
In urmatoarele zile va voi arata transformarea unor alte obiecte de care de obicei va descotorositi.
Traim intr-o societate de consum care ne invata ca este bine sa cumparam, sa folosim si sa aruncam cu foarte mare usurinta. Eu cred ca putem fi altfel...mai creativi, mai atenti la ce ne inconjoara...sa facem frumos din banal. Veti avea o mare satisfactie cand din mainile voastre va iesi ceva deosebit si de ce nu, util.

Seara frumoasa...





joi, 4 februarie 2016

Gasite prin oras intr-un weekend linistit

As vrea sa va dau niste idei pentru weekend-ul care se apropie. Saptamana trecuta, impreuna cu a mea prietena am zis sa mergem sa cautam niste obiecte pentru amenajarea unei bai si am ajuns intr-un magazin de mobila si decoratiuni. Am vazut niste piese de mobilier cu aer rustic si boem, unele decoratiuni din lemn, rame pentru fotografii, canute de ceai si cate si mai cate. Mi-am zis ca daca tot sunt  atat de frumoase sa le impartasesc cu voi, doar blogul este despre lucruri care ne infrumuseteaza viata si casa.
Vizitati acum magazinele cat mai au reduceri, poate gasiti exact ce aveti nevoie la jumatate de pret....Plimbati-va apoi pe stradutele centrului vechi, poate cumparati o carte buna, poate va opriti la o cafea sau la un ceai bun si-l savurati in tihna gandindu-va ca atat timp cat suntem sanatosi, tine doar de noi sa ne facem viata frumoasa. 
Seara cu o carte buna si vise placute dragilor...







marți, 2 februarie 2016

Idei de impachetat cadouri

Mie imi place sa primesc dar si sa daruiesc mici cadouri persoanelor dragi. Nu conteaza daca este vreo ocazie mai speciala, sau doar ne vedem dupa o perioada mai lunga. Aleg mici atentii, cum ar fi niste bomboane de ciocolata de la ciocolaterii artizanale, o vedere care mi-a placut, un magnet haios sau o bijuterie.
Am sambete pe care i le rezerv deseori unei prietene care adora cafeaua dintr-o cafenea draga noua si unde ne vedem, stam sa povestim ce am mai facut, pe unde ne-am mai plimbat, ce am mai citit...
Si ne-am obisnuit sa ne oferim mici surprize. Ne simtim ca niste copii si credeti-ma ca e foarte placut.
Un cadou nu trebuie sa fie scump pentru a aduce un zambet si un fluturas in stomac. Trebuie doar ales cu drag si impachetat inedit. Va dau niste idei de impachetat astfel de cadouri mici, care insa pot fi adaptate si la atentii mai voluminoase. Sunt realizate din lucruri simple...Fie ca e o felie de portocala, o hartie pentru briosa sau niste floricele uscate, oricare dintre voi poate fi extrem de creativ folosindu-le.

Impachetati si oferiti cadouri! Va va face sa va simtiti tare bine...







luni, 1 februarie 2016

Culoare si stralucire, margele si paiete

Cateodata, fiecare dintre noi simte nevoia de stralucire si de culoare. Personal nu am o preferinta pentru haine colorate. Ador insa camasile albe, tricourile gri si rochiile de culoarea nisipului.
Uneori insa, simt ca o pata de culoare mi-ar aduce bucurie, asa ca apelez la accesorii.
Fie ca e o esarfa de matase foarte colorata, un colier extravagant, un plic sau o geanta mai mica, niste cercei sau o insiruire de bratari... toate aceste accesorii scot o tinuta din aria ei sobra si clasica, transformand-o subit in ceva ce atrage privirea.
Ultimele mele achizitii au fost niste gentute cu margele si paiete, pe care le-am ales cu gandul la rochii vaporoase sau camasi lungi albe, de in...le-am ales cu gandul la cer senin si soare.
Am profitat de perioada de reduceri si nu m-am repezit la hainute sau pantofi. Am ales sa ma destind in magazine de accesorii sau decoratiuni. Si am fost placut surprinsa.
Va dezvalui ca astept cu nerabdare caldura, povestile la ceainarie in aer liber, plimbarile prin librarii sau serile cu un vin alb si rece, cu niste capsuni proaspete.
V-am facut pofta de vara?







duminică, 31 ianuarie 2016

Umerase pufoase si colorate

Atunci cand deschid usa dulapului, pe langa aroma saculetului meu de lavanda si fulgi de sapun, imi place sa dau cu ochii de umerasele colorate si satinate. Imi dau o senzatie de pretios si ma binedispun.
Prima data am gasit umerase de acest gen intr-un super market cunoscut si am fost placut surprinsa ca in fiecare an sa gasesc modele noi, unele in magazine de decoratiuni, altele in targuri.
Pretul lor este accesibil si se gasesc de obicei la set. Cateva seturi si veti schimba imaginea dulapului de haine.
Sunt fine la atingere, placute la vedere si pentru ca interiorul lor este buretat, acesta se poate periodic parfuma cu parfumul vostru favorit.
Va spun un mic secret..Camasile albe si clasice arata minunat acompaniate de un umeras vesel, cu un aer boem...








Innette, artista care m-a cucerit cu o floare de Nu ma uita

Am cunoscut-o pe Innette acum cateva luni, anul trecut. E un artist minunat, din mainile careia ies adevarate lucruri magice. Florile ei din lut polimeric par abia culese dintr-o gradina de basm. Atentia la detaliu m-a uimit din clipa in care am deschis pachetelul cu primul meu colier Innette Design.  Am deja trei coliere facute de ea, le port cu mare drag, imbogatesc orice tinuta si te fac sa te simti ca o zana intr-o padure fermecata, chiar daca tu esti la volan si te indrepti catre birou, sau esti la o cafea in centrul vechi.
Va invit sa ii faceti o vizita virtuala urmarindu-i postarile pe pagina ei de facebook, Innette Design. Veti face de fapt o plimbare intr-o gradina de basm, unde florile chiar sunt bijuterii nemuritoare ...





sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Solutii miraculoare pentru par

In magazine se gasesc acum tot felul de produse pentru ingrijirea parului. Am incercat tot ce mi s-a recomandat de catre hair stylisti si cred ca datorita acestui lucru inca pot sa port parul lung. Parul blond e sensibil, iar atunci cand esti si doritoare de experiente noi, adica diferite nuante de blond, suvite, coafuri, trebuie sa faci cumva sa il rasfeti din cand in cand. De multi ani am descoperit gama Repair by L Oreal. Si nu am mai renuntat. Uneori am completat-o cu produse naturale cum ar fi uleiul de argan sau ricin. Faptul ca am folosit produse bune calitativ mi-a adus laudele celor doua doamne care s-au ocupat de parul meu de cca zece ani. Pentru ca este sanatos.
Am achizitionat de curand un pachet promotional de la L Oreal si va recomand cu drag toata gama pentru ca face minuni. Sunt extrem de incantata de serul de sigilare pentru varfuri pe care il folosesc si parul meu se simte minunat la coafare sau la o simpla periere.

Seara frumoasa dragele mele si sa aveti suvite de zane...



vineri, 29 ianuarie 2016

Rasfatati-va pielea cu ulei de lavanda sau portocala

Dupa o baie calda la un sfarsit de zi grea, ce poate fi mai relaxant decat un masaj cu un ulei aromatizat.
Pe piata se gaseste o varietate mare de astfel de lotiuni, insa mie imi plac cele cu ingrediente naturale.Am gasit ce cautam in uleiurile din gama Herbagen.Am achizitionat doua sticlute , una cu lavanda si una cu portocale.Ambele miros imbietor si au o multitudine de beneficii.Lavanda este recunoscuta pentru efectul ei calmant, pentru ameliorarea starilor de stres, nervozitate, depresie si chiar induce o stare fina de somnolenta.Toate acestea va vor ajuta ca dupa cateva foi citite sa adormiti linistite.Portocala are si ea calitati benefice pielii, cele mai importante fiind purificarea tenului gras, stimularea colagenului si usoara actiune de depigmentare a petelor si pistruilor.Eu va invit sa le incercati si va asigur ca va vor aduce un pic de relaxare si minunata senzatie de spa...la voi acasa.





joi, 28 ianuarie 2016

Un magazin nou care merita vizitat!

Astazi am avut placuta surpriza sa ma atraga o vitrina aranjata cu gust, in culori pastelate si placute.
Am intrat in noul magazin si am fost primita extrem de dragut de o doamna consultat de vanzari cu o voce calda, care aranja niste lucrusoare de un roz pudrat. I-am explicat ca doresc ca in vizita mea printre rafturi sa fac cateva poze pentru ca imi place ce vad si vreau sa impartasesc cu cititorii mei pe blog. Am primit acceptul si astfel va pot spune si arata ce lucrusoare minunate am vazut. Ghirlande colorate, pleduri dantelate, fete de perna placute la atingere si potrivite pentru serile in care va cuibariti in canapea cu o carte buna.
Magazinul se afla in Mall Sun Plazza, la parter si se numeste simplu, English Home..Vizitati-l si veti gasi ceva frumos ca sa va decorati dormitorul, camera copilului sau casele prietenilor, daca vreti sa daruiti ceva frumos.
Seara cu lavanda dragilor...