miercuri, 10 februarie 2016

As vrea sa vad mai multe brutarii prin oras, voi nu?

Tin minte ca atunci cand eram mici, in oraselul nostru exista o brutarie la care vinerea mergeam cu bunica mea sau cu mama sa lasam cosul de paine, un stergar si faina. Sambata inainte de pranz mergeam la brutar sa ne luam cosul. Pe fiecare paine de casa, proaspat scoasa din cuptor, cu o coaja aurie si mirosind absolut mirific, brutarul nostru lipea o bucata mica de leucoplast pe care scria cu un creion numele nostru sau al bunicilor. Sa nu radeti, chiar asa se intampla. In weekend de obicei mancam cu totii la unii din bunici si mi-l aduc aminte pe tata cum facea o cruce painii inainte sa o taie felii si sa o puna in mijocul mesei. Coaja trosnea sub lama cutitului si miezul era pufos...
Am admirat in Italia sau Franta faptul ca ei pastreaza traditia micilor afaceri de familie si ca exista nenumarate brutarii, creperii si gelaterii . M-am bucurat cand am intalnit astfel de bacanii in Bucuresti, Brasov, Cluj sau Sibiu.
Ultima brutarie peste care am dat intamplator este Brutaria Germana pe strada Nicolae Caramfil.
De cum am intrat m-a intampinat o doamna draguta care mi-a explicat ce sortimente de paine au si am ales o paine framantata cu lapte si niste covrigi pufosi. Gama este variata si va invit macar in weekend sa va aprovizionati cu paine gustoasa pe care sa o savurati cu cei dragi.
Mai multe informatii gasiti si accesand pagina lor.

www.brotmanufactur.ro

Pofta de paine calda si seara frumoasa!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu