miercuri, 25 mai 2016

Soarele, cremele cu factor de protectie si machiajul

Imi plac soarele, caldura si zilele frumoase de primavara, vara sau toamna tarzie.
Ador bronzul si multi ani pigmentul pielii mele m-a ajutat sa obtin culoarea perfecta fara prea multe creme si lotiuni de protectie solara. Dar cum toate prostiile tineretii nu raman nepedepsite la un moment dat pielea mea a reactionat si m-a certat fara cuvinte, doar cu mici pete pigmentare.
Am vizitat cativa dermatologi pana cand m-am oprit la doamna doctor Viviana Iordache. Dupa mai multe analize care au eliminat alte cauze medicale,  am ajuns sa aflu ca principalul meu inamic este expunerea la soare fara o crema cu protectie solara. Soarele pe care il adoram devenise mai putin prietenos. Am urmat tratamente si de cativa ani nu mai plec niciunde fara o baza de machiaj constand intr-o crema cu 50% factor de protectie.
Va sfatuiesc sa procedati la fel, indiferent daca la acest moment aveti sau nu probleme. Soarele a devenit din ce in ce mai agresiv si doar un ulei de plaja nu va va  apara.
Va prezint produsele mele preferate si testate. Gama Elmiplant pentru corp si fata atunci cand mergeti la plaja. Cremele nu  contin parabeni, au la baza unt de shea organic, sunt rezistente la apa si miros extrem de placut. Daca micile pete pigmentare sau pistruii va enerveaza, ca ritual zilnic  va recomand sa folositi  crema de fata cu factor de protectie 50% de la Vichy. E minunata si ca baza de machiaj. Fondul  de ten si un corector pe care eu il ador, gama DermaBlend de la Vichy va vor completa ritualul si va vor asigura un machiaj rezistent si sanatos.
Vara ca make-up eu folosesc doar crema cu factor de protectie si  batonul corector pe zonele cu probleme. Cu putin rimel waterproof si un gloss machiajul e gata...
Incercati-le cu incredere.

Zile cu soare si protejati-va tenul.





miercuri, 11 mai 2016

Sa renuntam la pungile de plastic

Eu una m-am saturat ca peste tot unde ma duc sa vad multimea de pungi de plastic, sau miille de pet uri. Ma doare sufletul cand vad albiile raurilor de munte acoperite de aceste monstruozitati sau cum atunci cand bate vantul mai tare ne zboara pungile de plastic pe strazi. Cred ca am citit cu totii ca oceanele lumii sunt otravite de plastic si ca acesta nu e biodegradabil, nu dispare ci dimpotriva...omoara planctonul, pasarile, animalele si nu in ultimul rand ne otraveste pe noi.
In tarile dezvoltate se pune mai mult accent pe reciclare, pungile de plastic devin din ce in ce mai scumpe pentru a fi descurajata achizitia. Ei au inceput sa foloseasca din nou sacosa de panza pe care si mamele noastre sau bunicile o aveau tot timpul cu ele...
Veti spune ca sunt urate, invechite.
Va contrazic. Exista o mare varietate de sacose din iuta sau bumbac care arata foarte bine.
Preturile lor variaza functie de furnizor, dar ce e important este ca nu se arunca dupa o unica utilizare si credeti-ma ca au o versatilitate ce le transforma din banala sacosa de cumparaturi intr-o geanta eleganta de vara fierbinte. Eu am cateva si le port cu drag, fac piata cu drag, adaug un buchet de flori in coltul lor si ma incanta faptul ca particip cu un mic gest la protejarea naturii.
Le-am gasit pe www.iuta.ro. la magazinele Dm, magazinul Jumbo, prin targuri la MTR Bucuresti.
Sa va vad! Pe cate dintre voi le fac sa ne arate ce sacosa minunata si-a cumparat si la cate pungi de plastic a renuntat.
Seara frumoasa dragelor.