miercuri, 11 mai 2016

Sa renuntam la pungile de plastic

Eu una m-am saturat ca peste tot unde ma duc sa vad multimea de pungi de plastic, sau miille de pet uri. Ma doare sufletul cand vad albiile raurilor de munte acoperite de aceste monstruozitati sau cum atunci cand bate vantul mai tare ne zboara pungile de plastic pe strazi. Cred ca am citit cu totii ca oceanele lumii sunt otravite de plastic si ca acesta nu e biodegradabil, nu dispare ci dimpotriva...omoara planctonul, pasarile, animalele si nu in ultimul rand ne otraveste pe noi.
In tarile dezvoltate se pune mai mult accent pe reciclare, pungile de plastic devin din ce in ce mai scumpe pentru a fi descurajata achizitia. Ei au inceput sa foloseasca din nou sacosa de panza pe care si mamele noastre sau bunicile o aveau tot timpul cu ele...
Veti spune ca sunt urate, invechite.
Va contrazic. Exista o mare varietate de sacose din iuta sau bumbac care arata foarte bine.
Preturile lor variaza functie de furnizor, dar ce e important este ca nu se arunca dupa o unica utilizare si credeti-ma ca au o versatilitate ce le transforma din banala sacosa de cumparaturi intr-o geanta eleganta de vara fierbinte. Eu am cateva si le port cu drag, fac piata cu drag, adaug un buchet de flori in coltul lor si ma incanta faptul ca particip cu un mic gest la protejarea naturii.
Le-am gasit pe www.iuta.ro. la magazinele Dm, magazinul Jumbo, prin targuri la MTR Bucuresti.
Sa va vad! Pe cate dintre voi le fac sa ne arate ce sacosa minunata si-a cumparat si la cate pungi de plastic a renuntat.
Seara frumoasa dragelor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu