joi, 30 iunie 2016

Bratari si amintiri frumoase

Vara trecuta, intr-o dimineata frumoasa ma plimbam pe stradutele unei localitati micute dinr-o insula greceasca.
Mi-am luat un suc de portocale proaspat si rece si am inceput sa intru in magazinasele mici care te atrageau cu diverse suveniruri, uleiuri si condimente.
La un moment dat privirea mi-a fost atrasa de o doamna in varsta care lucra de zor intr-un mic atelier de bijuterie si vorbea intr-o engleza impecabila cu alta doamna draguta.
Intru, ma uit in jur si observ cum facea un colier din sidef si perlute.
Avea cutiute mici, pline cu tot felul de margele, zale si fire. O intreb daca imi poate face un colier simplu cu o perla care sa imi aminteasca de vacanta, de dragoste, de soare si mare. Mi-a spus sa imi aleg perla si sa o astept un pic. Mi-a facut placere sa astept pentru ca ea si mainile ei ma fascinau. La fel si magazinul atelier unde isi petrecea zilele. Ii povestea doamnei care parea o prietena ca ii e dor de Anglia, dar ca prefera soarele si ca sotul ei nu s-ar mai intoarce niciodata la vremea ploioasa.
Imi vine randul, perluta era aleasa, snurul la fel.
Incepe sa lucreze, ma intreaba de unde sunt si ii spun. Ma intreaba cum e vremea la noi...Ii explic ca avem patru anotimpuri care mai nou au ramas iarna si vara, deci doua.
Zambeste si imi spune ca ea s-a mutat acum zece ani in Grecia dupa ce sotul ei i-a propus sa cumpere o casuta intre lamai, portocali si raze de soare. Parea fericita si linistita.
Cu gandul la ea, la perluta mea si la vacanta, astazi am creat trei bratari si cu putina mea pricepere le-am insirat, legat si innodat...
Amintirile sunt o minunata sursa de inspiratie, nu?
Seara perlata si cu parfum de lavanda dragele mele.



miercuri, 25 mai 2016

Soarele, cremele cu factor de protectie si machiajul

Imi plac soarele, caldura si zilele frumoase de primavara, vara sau toamna tarzie.
Ador bronzul si multi ani pigmentul pielii mele m-a ajutat sa obtin culoarea perfecta fara prea multe creme si lotiuni de protectie solara. Dar cum toate prostiile tineretii nu raman nepedepsite la un moment dat pielea mea a reactionat si m-a certat fara cuvinte, doar cu mici pete pigmentare.
Am vizitat cativa dermatologi pana cand m-am oprit la doamna doctor Viviana Iordache. Dupa mai multe analize care au eliminat alte cauze medicale,  am ajuns sa aflu ca principalul meu inamic este expunerea la soare fara o crema cu protectie solara. Soarele pe care il adoram devenise mai putin prietenos. Am urmat tratamente si de cativa ani nu mai plec niciunde fara o baza de machiaj constand intr-o crema cu 50% factor de protectie.
Va sfatuiesc sa procedati la fel, indiferent daca la acest moment aveti sau nu probleme. Soarele a devenit din ce in ce mai agresiv si doar un ulei de plaja nu va va  apara.
Va prezint produsele mele preferate si testate. Gama Elmiplant pentru corp si fata atunci cand mergeti la plaja. Cremele nu  contin parabeni, au la baza unt de shea organic, sunt rezistente la apa si miros extrem de placut. Daca micile pete pigmentare sau pistruii va enerveaza, ca ritual zilnic  va recomand sa folositi  crema de fata cu factor de protectie 50% de la Vichy. E minunata si ca baza de machiaj. Fondul  de ten si un corector pe care eu il ador, gama DermaBlend de la Vichy va vor completa ritualul si va vor asigura un machiaj rezistent si sanatos.
Vara ca make-up eu folosesc doar crema cu factor de protectie si  batonul corector pe zonele cu probleme. Cu putin rimel waterproof si un gloss machiajul e gata...
Incercati-le cu incredere.

Zile cu soare si protejati-va tenul.





miercuri, 11 mai 2016

Sa renuntam la pungile de plastic

Eu una m-am saturat ca peste tot unde ma duc sa vad multimea de pungi de plastic, sau miille de pet uri. Ma doare sufletul cand vad albiile raurilor de munte acoperite de aceste monstruozitati sau cum atunci cand bate vantul mai tare ne zboara pungile de plastic pe strazi. Cred ca am citit cu totii ca oceanele lumii sunt otravite de plastic si ca acesta nu e biodegradabil, nu dispare ci dimpotriva...omoara planctonul, pasarile, animalele si nu in ultimul rand ne otraveste pe noi.
In tarile dezvoltate se pune mai mult accent pe reciclare, pungile de plastic devin din ce in ce mai scumpe pentru a fi descurajata achizitia. Ei au inceput sa foloseasca din nou sacosa de panza pe care si mamele noastre sau bunicile o aveau tot timpul cu ele...
Veti spune ca sunt urate, invechite.
Va contrazic. Exista o mare varietate de sacose din iuta sau bumbac care arata foarte bine.
Preturile lor variaza functie de furnizor, dar ce e important este ca nu se arunca dupa o unica utilizare si credeti-ma ca au o versatilitate ce le transforma din banala sacosa de cumparaturi intr-o geanta eleganta de vara fierbinte. Eu am cateva si le port cu drag, fac piata cu drag, adaug un buchet de flori in coltul lor si ma incanta faptul ca particip cu un mic gest la protejarea naturii.
Le-am gasit pe www.iuta.ro. la magazinele Dm, magazinul Jumbo, prin targuri la MTR Bucuresti.
Sa va vad! Pe cate dintre voi le fac sa ne arate ce sacosa minunata si-a cumparat si la cate pungi de plastic a renuntat.
Seara frumoasa dragelor.



miercuri, 20 aprilie 2016

Bookletta,nu doar o poseta sau un rucsac....

Ci mult mai mult...Am o mare pasiune pentru carti si citit. De aceea de fiecare data imi face o mare placere sa intru in librarii, sa rasfoiesc si sa  cumpar carti. Nu exista seara in care sa nu parcurg cateva pagini indiferent de cat de obosita sunt. Las fereastra deschisa ca aerul curat sa intre in incapere inainte de culcare, ma cufund intre perne si cartea ma duce acolo unde e povestea. Chiar aseara cand ploua torential in Bucuresti si aerul era curat si mirosea a iarba si frunze ude, citeam cu drag din Mandrie si Prejudecata...Parca eram pe mosia lui Darcy la o masuta, band un ceai intr-o atmosfera romatica...Imi place sa si daruiesc carti pentru ca ele dainuie pe rafturile prietenilor dragi.
Astazi am primit printr-o domnisoara extrem de draguta noul meu rucsac Bookletta. Ceea ce m-a cucerit imediat este tocmai buzunarul de purtat cartea pe care o citesc. Bookletta mea a sosit cu un cadou, o carticica mica si albastra, O mie si una de nopti, o surpriza asa de placuta.
Rucsacul se transforma usor in geanta de umar, ceea ce face din acest accesoriu ceva si mai special. Va prezint ConsyBookleta, asa o cheama acum, impreuna cu o carte pe care am citit-o cu mult drag, scrisa de prietena mea Alice.

Daruiti si purtati Bookletta...www.bookletta.com
E Geanta care promoveaza cititul.




miercuri, 30 martie 2016

Parfum de vanilie si lavanda intr-un boutique de vizitat...

Un mare parfumier al zilelor noastre povestea cum pe langa vitrinele menite sa te atraga in interiorul magazinelor, unele branduri au investit intr-un parfum propriu pe care il regasesti imediat cum le-ai pasit pragul.
Sunt cateva astfel de magazine si in Bucuresti, unde dupa ce ai intrat si revii, primul lucrul care te intampina intr-un mod familiar este parfumul. Fie ca e cu iz de mosc, piele sau ambra, acesta te atrage ca un magnet.
Recunosc ca imi place sa fac mici popasuri in parfumerii sau mici magazine in care gasesc lotiuni de corp, sapunuri, uleiuri sau saruri de baie.
Unul din aceste magazine este Sabon. Sunt un client fidel de cand i-am descoperit. Am si un card de fidelitate care imi aduce reduceri pe care le folosesc cu drag. Toate micile minunatii din acel loc pot sa te rasfete pe tine sau pe prietenii tai. Au si o gama pentru barbati, placuta ca aroma, ca design, ideala pentru mici cadouri.
Astazi am optat pentru o lotiune body scrub si un deodorant, ambele cu lavanda, mere, vanilie...Un home scrubbing facut cu regularitate este un miracol pentru piele, reintinereste si revigoreaza pielea, iar folosirea imediata a unei lotiuni de corp va va face sa va simtiti ca niste mici printese rasfatate.
Nu ezitati sa va rasfatati simturile...Corpul nostru e cel care ne plimba prin viata...
Seara cu lavanda....



duminică, 13 martie 2016

Protejarea si parfumarea garderobei

Primavara e momentul in care dulapurile noastre sunt aranjate, in care garderoba de iarna este impachetata, depozitata si  inlocuita cu haine mai subtiri de primavara-vara.
Atat cutiile cu haine groase cat si rafurile si umerasele pe care acum troneaza sacouri si rochite merita sa fie rasfatate cu arome placute.
Eu aleg ca intre fiecare rand de haine depozitate sa pun saculeti cu sare, lavanda si citrice. Astfel am certitudinea ca le protejez de umezeala, sau eventuale molii nu foarte simpatice.
Pentru hainutele gata sa fie purtate la birou, stradute pitoresti sau ceainarii, prefer o metoda la care m-am gandit de curand. Am ales cativa bulgarasi de vata colorati, un boboc de trandafir uscat, toate parfumate cu cateva picaturi din parfumul meu de zi cu zi. Le-am pus in saculeti pe care i-am agatat de umerase, i-am ascuns in sertare sau pe rafurile cu prosoape.
Va recomand cu drag sa faceti asta, pentru ca dimineata va fi o placere sa va imbracati cu haina preferata si inmiresmata.
Seara parfumata dragele mele.



duminică, 28 februarie 2016

Easy like sunday...evening...

Daca nu aveti prea mult chef de facut un desert complicat, dar vreti totusi sa va bucurati de ceva dulce, am o idee care sigur e la indemana oricui.
Eu am ales sa folosesc capsuni, insa fructele le puteti alege fiecare dupa preferinte. Desertul merge foarte bine si cu mure, banane, piersici sau caise...Le puteti si combina.
Importanta la acest desert este rabdarea, imaginatia si ingredientele de calitate. Alegeti sa faceti frisca in casa, va dura fix cateva minute, taiati fructele in felii aspectuoase care sa va bucure privirea, asterneti mascarpone cu vanilie peste fructe si cativa fulgi de ciocolata in ploaie...
Eu am folosit niste suporturi pentru lumanari in loc de recipiente obinuite, dar desertul arata bine in borcane mici sau pahare late in care sa va scufundati lingurita dupa ce le-ati lasat la odihna in frigider.
Ca bautura va recomand sa stoarceti portocale rosii si portocale clasice, sa le turnati in mini carafe cu menta, gheata si un strop de miere.
Gatiti cu drag pentru oameni dragi...