duminică, 31 ianuarie 2016

Umerase pufoase si colorate

Atunci cand deschid usa dulapului, pe langa aroma saculetului meu de lavanda si fulgi de sapun, imi place sa dau cu ochii de umerasele colorate si satinate. Imi dau o senzatie de pretios si ma binedispun.
Prima data am gasit umerase de acest gen intr-un super market cunoscut si am fost placut surprinsa ca in fiecare an sa gasesc modele noi, unele in magazine de decoratiuni, altele in targuri.
Pretul lor este accesibil si se gasesc de obicei la set. Cateva seturi si veti schimba imaginea dulapului de haine.
Sunt fine la atingere, placute la vedere si pentru ca interiorul lor este buretat, acesta se poate periodic parfuma cu parfumul vostru favorit.
Va spun un mic secret..Camasile albe si clasice arata minunat acompaniate de un umeras vesel, cu un aer boem...








Innette, artista care m-a cucerit cu o floare de Nu ma uita

Am cunoscut-o pe Innette acum cateva luni, anul trecut. E un artist minunat, din mainile careia ies adevarate lucruri magice. Florile ei din lut polimeric par abia culese dintr-o gradina de basm. Atentia la detaliu m-a uimit din clipa in care am deschis pachetelul cu primul meu colier Innette Design.  Am deja trei coliere facute de ea, le port cu mare drag, imbogatesc orice tinuta si te fac sa te simti ca o zana intr-o padure fermecata, chiar daca tu esti la volan si te indrepti catre birou, sau esti la o cafea in centrul vechi.
Va invit sa ii faceti o vizita virtuala urmarindu-i postarile pe pagina ei de facebook, Innette Design. Veti face de fapt o plimbare intr-o gradina de basm, unde florile chiar sunt bijuterii nemuritoare ...





sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Solutii miraculoare pentru par

In magazine se gasesc acum tot felul de produse pentru ingrijirea parului. Am incercat tot ce mi s-a recomandat de catre hair stylisti si cred ca datorita acestui lucru inca pot sa port parul lung. Parul blond e sensibil, iar atunci cand esti si doritoare de experiente noi, adica diferite nuante de blond, suvite, coafuri, trebuie sa faci cumva sa il rasfeti din cand in cand. De multi ani am descoperit gama Repair by L Oreal. Si nu am mai renuntat. Uneori am completat-o cu produse naturale cum ar fi uleiul de argan sau ricin. Faptul ca am folosit produse bune calitativ mi-a adus laudele celor doua doamne care s-au ocupat de parul meu de cca zece ani. Pentru ca este sanatos.
Am achizitionat de curand un pachet promotional de la L Oreal si va recomand cu drag toata gama pentru ca face minuni. Sunt extrem de incantata de serul de sigilare pentru varfuri pe care il folosesc si parul meu se simte minunat la coafare sau la o simpla periere.

Seara frumoasa dragele mele si sa aveti suvite de zane...



vineri, 29 ianuarie 2016

Rasfatati-va pielea cu ulei de lavanda sau portocala

Dupa o baie calda la un sfarsit de zi grea, ce poate fi mai relaxant decat un masaj cu un ulei aromatizat.
Pe piata se gaseste o varietate mare de astfel de lotiuni, insa mie imi plac cele cu ingrediente naturale.Am gasit ce cautam in uleiurile din gama Herbagen.Am achizitionat doua sticlute , una cu lavanda si una cu portocale.Ambele miros imbietor si au o multitudine de beneficii.Lavanda este recunoscuta pentru efectul ei calmant, pentru ameliorarea starilor de stres, nervozitate, depresie si chiar induce o stare fina de somnolenta.Toate acestea va vor ajuta ca dupa cateva foi citite sa adormiti linistite.Portocala are si ea calitati benefice pielii, cele mai importante fiind purificarea tenului gras, stimularea colagenului si usoara actiune de depigmentare a petelor si pistruilor.Eu va invit sa le incercati si va asigur ca va vor aduce un pic de relaxare si minunata senzatie de spa...la voi acasa.





joi, 28 ianuarie 2016

Un magazin nou care merita vizitat!

Astazi am avut placuta surpriza sa ma atraga o vitrina aranjata cu gust, in culori pastelate si placute.
Am intrat in noul magazin si am fost primita extrem de dragut de o doamna consultat de vanzari cu o voce calda, care aranja niste lucrusoare de un roz pudrat. I-am explicat ca doresc ca in vizita mea printre rafturi sa fac cateva poze pentru ca imi place ce vad si vreau sa impartasesc cu cititorii mei pe blog. Am primit acceptul si astfel va pot spune si arata ce lucrusoare minunate am vazut. Ghirlande colorate, pleduri dantelate, fete de perna placute la atingere si potrivite pentru serile in care va cuibariti in canapea cu o carte buna.
Magazinul se afla in Mall Sun Plazza, la parter si se numeste simplu, English Home..Vizitati-l si veti gasi ceva frumos ca sa va decorati dormitorul, camera copilului sau casele prietenilor, daca vreti sa daruiti ceva frumos.
Seara cu lavanda dragilor...







miercuri, 27 ianuarie 2016

Ingrediente magice pentru printese

Acum ceva vreme m-am gandit ca pentru un prieten drag chiar nu conteaza ce anume ii daruiesti  sau ce valoare are un cadou. Conteaza ca il alegi cu gandul la persoana respectiva, la ce ii va face placere, daca se va simti bine sau daca va fi surprins. Oare ii va placea cartea aleasa pentru ca se regaseste in paginile ei? Se va gandi la tine cand seara isi leaga la gat esarfa pe care i-ai ales-o cu drag si bucurie si pleaca la o plimbare...?
Am ajuns la concluzia ca cel mai frumos lucru pe care il pot face este sa creez eu micile daruri. Am daruit buchete de flori, saculeti parfumati, coronite decorative. Pe toate le fac cu pasiune si imi creste inima de bucurie cand vad ca aduc zambet pe buze, ca mi-am atins scopul, acela de a infrumuseta viata cuiva. Chiar si micile atentii pot aduce satisfactii enorme.
Astazi va arat cum am creat un borcanas cu ingrediente minunate pe care eu le ador. Am sa il daruiesc unei domnisoare dragute care sper sa se simta ca o mica printesa rasfatata cand il va folosi.
Contine lavanda, scortisoara, portocala, sare de baie si inimioara de sapun.
Pentru inimioara de sapun aveti nevoie de un sapun mic de copilasi pe care eu il topesc la bain marie ca pe ciocolata, ulei de lavanda si lavanda uscata.
Puteti scrie un mic mesaj destinatarului folosind etichete in culori calde, scrieti data la care a fost facut si la ce il poate folosi. Eu sunt sigura ca veti avea succes.
Seara cu aroma de lavanda dragele mele...





marți, 26 ianuarie 2016

In cautarea primaverii...plantati bulbi in ladite

Dupa tot gerul pe care l-am indurat saptamanile astea cu totii, vazand intr-un magazin niste mici bulbi de zambile si irisi mi-am spus ca trebuie cumva sa provoc primavara sa vina la noi. Asa ca am luat trei ghivece pitice pe care le-am ingrijit putin transformandu-le intr-o frumoasa ladita cu ...bulbi.
M-am asigurat ca sunt imbracate in pungute ca sa nu se scurga apa si sa le mentin umezeala, apoi le-am invelit in niste servetele simple si le-am infrumusetat cu o fundita de canepa. M-a bucurat rezultatul dar si ce a aparut inca de a doua zi. Plapandele plante au inflorit si astfel simt ca primavara se apropie. Impartasesc cu voi si sper ca v-am facut pofta de cumparat flori. Sunt sigura ca va vor aduce bucurie si caldura.


sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Invitatie la ceai

Intotdeauna mi-au placut cutiile pentru pliculetele de ceai. Dar cea mai frumoasa cutie, putin antichizata si plina de ceaiuri minunate, am vazut-o intr-o dimineata intr-un hotel din Madrid acum multi ani. Erau multi englezi cazati acolo si poate din aceasta cauza personalul hotelului avea grija sa nu lipseasca din cutie ceaiul negru, ceaiul cu iasomie, ceaiul de fructe...
Si eu am o cutie plina de pliculete de ceai in diverse sortimente din care imi place sa imi pun prietenii care vin in vizita sa isi aleaga un plic si astfel, in canutele de portelan primite in dar de la o prietena draga, ne servim ceaiul cu lapte, miere sau lamaie.
Intotdeauna la ceai se incheaga mai bine o poveste si merge de minune un biscuite, nu?
Cutiuta mea se improspateaza periodic cu ceaiuri noi pentru ca suntem norocosi sa gasim in ceainarii si in marile magazine multe sortimente minunate.
Sper sa va inspir sa va creati o cutie cu mici pliculete colorate si aromate.Va asigur ca va fa face placere.
Va doresc o seara de duminica placuta si linistita, o duminica dimineata cu un ceai de fructe cu miere si lamaie ..si de ce nu, un biscuite.



miercuri, 20 ianuarie 2016

Mileuri vechi si frumoase, lucrate cu drag de mame si bunici

Nu stiu cate dintre noi mai apreciem lucrurile vechi, facute de mainile harnice si pricepute ale mamelor si bunicilor noastre. E adevarat ca in perioada comunista si inainte erau piese importante in decorarea caselor. Din pacate in ultima vreme aproape nimeni nu le mai apreciaza, poate doar cativa artisti care le refolosesc in diverse piese decorative. Acum un an si ceva cand imi decoram noua casa i-am spus mamei sa imi caute mileurile vechi de care imi aminteam ca le pastra. A fost surprinsa, initial i-am auzit un chicot de ras in telefon intrebandu-ma oare ce mai am de gand sa fac si cu astea..A sosit in cateva saptamani la mine in vizita si a adus micutele comori care acum trainuiesc pe raftul meu cu alte decoratiuni dragi si cateva carti apropiate sufletului meu.
Oamenii mai tineri care vin in vizita sunt curiosi dar le apreciaza frumusetea, iar eu ma simt mai aproape de casa parintilor si de vremurile copilariei. Pentru ca odata cu ele, mama mi-a adus caldura de acasa, dragostea pe care femeile de atunci o puneau in orice astfel de piesa, pe care o lucrau zile intregi, poate saptamani.
Ce ziceti? V-am facut curioase sa ravasiti cuferele cu amintiri ale mamei sau bunicii?
Va asigur ca le veti gasi un loc preferat..Zilele urmatoare promit sa va dau si eu cateva idei.
Seara calduroasa in plapumioare...

marți, 19 ianuarie 2016

Ghirlanda cu anason si portocale

Sambata si duminica dimineata ma rasfat cu un suc proaspat de portocale sau alte citrice. Sunt singurele zile in care dupa ce ma trezesc am timp sa fac ce-mi place. Am ales sa nu mai arunc cojile ci sa le usuc, fie ca sunt coji de portocala sau mineola, lamaie sau pomelo. Chiar nu conteaza, pentru ca puteti face ceva frumos cu fiecare dintre cele enumerate.
Pe calorifer, pe o hartie de copt, puteti usca si felii de citrice. Va aromatizeaza camerele si au rol decorativ extrem de interesant. Eu le folosesc cand fac buchete de flori, le aranjez cu petale de trandafir sau grau uscat si le dau cu ulei de lavanda sau portocale...Dar puteti face si ghirlande ca cea pe care am facut-o eu. Aveti nevoie de o bucata de sfoara, coji si felii de portocala, stelute de anason si poate cateva margele pentru un pic de stralucire. Apoi le lipiti sau le insirati.
Se agata de usi sau se pun pe un raf in bucatarie. Ghirlandele vor decora si parfuma locul pe care alegeti sa il infrumusetati.
Seara frumoasa dragele mele.



duminică, 17 ianuarie 2016

Cutiuta refolosita pentru aranjament floral

Fiecare dintre noi primim flori in buchete simple sau aranjamente mai sofisticate. Toate sunt minunate, ne bucura sufletul si privirea infrumusetandu-ne casele. Au aparut si aranjamente florale in cutiute de lemn sau carton in care se afla un mic burete umezit. Florile sunt aranjate frumos acompaniate de cate o fundita si un mesaj pentru destinatar.
Am primit si eu acum o saptamana o astfel de cutiuta, extrem de eleganta si frumoasa. Pentru ca florile erau taiate scurt si infipte bine in burete au rezistat tare bine in casuta mea. Pana ieri cand am observat ca incep sa se usuce una cate una. Mi-a venit ideea sa scot florile si sa vad daca nu cumva pot refolosi cutia si buretele. Surpriza placuta!  Am scos florile si buretele a ramas impecabil. L-am umezit cu apa din plin si m-am apucat de treaba....Cateva fire de garoafe, niste grau, cateva felii de portocala si gata. Sper sa va inspire si pe voi rezultatul.
Noapte buna de duminica si saptamana frumoasa dragele mele!










Pernute si prosoape de poveste

Intr-o seara am intrat intr-unul din magazinele Zara Home. Inca de anul trecut am descoperit ca la raionul cu decoratiuni pentru camera copiilor se gasesc niste lucrusoare minunate cum ar fi covorase de baie, prosoape de bumbac, fete de perna sau pleduri tricotate si dantelate in culori pastelate. Eu m-am oprit la niste fete de perna pentru coltul meu de lectura de care va voi scrie curand. Am gasit si acum lucruri frumoase si le impartasesc cu voi, dragele mele. Va invit sa vizitati raionul de care va spun. Cu siguranta veti gasi ceva pe placul vostru, ceva sa va aduca mai aproape de atmosfera unei casute de poveste.




marți, 12 ianuarie 2016

Buchete de flori uscate si parfumate

De primavara pana iarna imi place sa am flori in casa. Am gasit intr-o librarie la un moment dat o carte despre aranjamente cu flori uscate, iar autoarea explica cum pastreaza si usuca flori primite cu drag, cumparate de ea in momente deosebite sau cand se afla intr-o stare speciala, romatica.. Am admirat in paginile cartii aranjamente cu lavanda, trandafiri, grau, frezii. Toate aratau minunat. Si m-am gandit ca as putea incerca sa fac si eu cateva buchete cu aer vintage pe care sa le pastrez o vreme parfumate cu lavanda. Am adaugat putina iuta, fiind preferata mea si cateva felii uscate de portocale. Tot ce mi-a ramas de facut a fost sa aleg incaperile pe care sa le infrumusetez si de unde buchetele mele sa imprastie aroma de lavanda si portocala in toata casuta.
Seara linistita dragele mele...




duminică, 10 ianuarie 2016

Vechi produse de infrumusetare din anul 1938

Prin toamna mi-am gasit o noua pasiune, aceea de a merge in cateva anticariate si a sta printre reviste si carti vechi. Am luat si cateva ziare, unele atat de ponosite incat am hotarat sa nu le pastrez ca atare, ci sa le folosesc la impachetarea unor buchete de flori pentru prietenele mele. Ieri, rasfoind unul din ziarele respective pentru a impacheta un buchet de trandafiri si a-l usca, mi-au sarit in atentie niste reclame vechi pentru produse de infrumusetare. Mi s-au parut fascinante si ca imagine si ca text. Doamnele prezentate erau parca mai feminine, mai elegante, iar mesajul unul simplu, interesant. Si atentie dragele mele, vorbim de anul 1938, ziarul se numea Realitatea Ilustrata!.Impartasesc cu voi imaginile si va las purtate in pagini cu patina. Seara linistita.




joi, 7 ianuarie 2016

Dulapioare parfumate

Nu mi place deloc ideea de a pune odorizante mai mult sau mai putin chimice  printre bluze, camasi sau sacouri. Prefer aromele plantelor, sarurilor diverse sau uleiurilor aromatizate. Exista din fericire solutii alternative la cunoscutele metode de parfumare care se gasesc in magazine. Si frumos este ca le puteti prepara acasa folosind cateva ingrediente naturale.
In magazinele cu produse naturiste puteti gasi ce va intereseaza si cu un buget mic. E vorba de cateva uleiuri, ceaiuri de plante, un borcan de sare de baie, batoane de scortisoara sau vanilie, poate o punguta de anason stelat.
Combinatiile le face fiecare dupa cum doreste sa simta ca arome. Eu prefer sa amestec sare de baie cu mici petale uscate de trandafir, cu  lavanda, ulei de portocala, putina vanilie, anason si fulgi de sapun. Amestecul se pune in saculeti de panza sau ce material doriti, dar neperforat.
Asezati saculetii in dulapuri si sertare si va asigur ca veti fi incantate de mirosul placut pe care il veti simti de cate ori veti alege o hainuta de pe umeras...






duminică, 3 ianuarie 2016

Mic dejun frumos si sanatos

Cred ca fiecare dintre noi porneste cu ganduri multe si ambitioase la inceput de an. Candva, acum cateva luni, scriam cat de grabiti suntem cu totii in fiecare dimineata, pranz sau seara. Nu mai avem atat de doritele clipe de ragaz, nu mai luam micul dejun in tihna, nu ne mai bem cafeaua linistiti planificandu-ne ziua asa cum ar fi normal. Facem totul pe fuga. M-am trezit la un moment dat gandindu-ma ce mananc dimineata. Si m-am oripilat. Raspunsul este...ce apuc plus o cafea. Zilele astea libere mi-au dat timp sa caut, sa citesc si la un moment dat am vazut o emisiune despre cum ne putem pune ordine in alimentatie si cum ne putem organiza mai bine. Imi place sa urmez exemplele bune si sanatoase, asa ca va  voi dezvalui ceva ce eu voi face de acum inainte seara pentru micul dejun de a doua zi dimineata. E vorba de cateva minute, plus cateva fructe, o lingurita de miere, un iaurt, cereale si putina imaginatie... Cafeaua sau ceaiul il puteti bea linistite dupa ce savurati ce se afla in micutul borcan...

Seara frumoasa dragele mele...