duminică, 21 februarie 2016

Desertul meu favorit

Cred ca fiecare dintre voi aveti cate un desert favorit, pe care dupa ce l-ati gustat intr-o forma sau alta, ati incercat sa il reproduceti, sa il faceti cu manutele voastre.
Cateva dintre cititoarele mele m-au rugat sa postez cateva retete si cum blogul este despre frumos si despre a va face pe voi sa zambiti...iata!
Desertul meu preferat este o simpla para in vin, cu o crema de mascarpone cu nuci. Imi place pentru ca aceasta combinatie de fructe, putin vin rosu, vanilie si crema este completa si spre deosebire de o reteta clasica poate fi servit in cupe de sampanie sau pahare colorate.
Va asigur ca veti face impresie deosebita celor pe care ii serviti.
Aveti nevoie de pere abate, pe care eu le prefer cand pregatesc acest desert, vin rosu demidulce, scortisoara, vanilie si zahar...Perele se fierb al dente in vinul indulcit si aromatizat. Se scot cu miscari fine pe un platou sa se raceasca. Vinul ramas il lasati pana se ingroasa un pic si stingeti focul. Intr-un vas amestecati crema de mascarpone cu zahar pudra, extract de vanilie, doua galbenusuri si nuci. Cupele se pun in frigider pentru minimum o ora.  La servire, daca este o vara fierbinte, adaugati si o cupa de inghetata de vanilie...Nu se va supara nimeni.

Sper sa va placa!
Seara dulce dragii mei!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu