joi, 30 iunie 2016

Bratari si amintiri frumoase

Vara trecuta, intr-o dimineata frumoasa ma plimbam pe stradutele unei localitati micute dinr-o insula greceasca.
Mi-am luat un suc de portocale proaspat si rece si am inceput sa intru in magazinasele mici care te atrageau cu diverse suveniruri, uleiuri si condimente.
La un moment dat privirea mi-a fost atrasa de o doamna in varsta care lucra de zor intr-un mic atelier de bijuterie si vorbea intr-o engleza impecabila cu alta doamna draguta.
Intru, ma uit in jur si observ cum facea un colier din sidef si perlute.
Avea cutiute mici, pline cu tot felul de margele, zale si fire. O intreb daca imi poate face un colier simplu cu o perla care sa imi aminteasca de vacanta, de dragoste, de soare si mare. Mi-a spus sa imi aleg perla si sa o astept un pic. Mi-a facut placere sa astept pentru ca ea si mainile ei ma fascinau. La fel si magazinul atelier unde isi petrecea zilele. Ii povestea doamnei care parea o prietena ca ii e dor de Anglia, dar ca prefera soarele si ca sotul ei nu s-ar mai intoarce niciodata la vremea ploioasa.
Imi vine randul, perluta era aleasa, snurul la fel.
Incepe sa lucreze, ma intreaba de unde sunt si ii spun. Ma intreaba cum e vremea la noi...Ii explic ca avem patru anotimpuri care mai nou au ramas iarna si vara, deci doua.
Zambeste si imi spune ca ea s-a mutat acum zece ani in Grecia dupa ce sotul ei i-a propus sa cumpere o casuta intre lamai, portocali si raze de soare. Parea fericita si linistita.
Cu gandul la ea, la perluta mea si la vacanta, astazi am creat trei bratari si cu putina mea pricepere le-am insirat, legat si innodat...
Amintirile sunt o minunata sursa de inspiratie, nu?
Seara perlata si cu parfum de lavanda dragele mele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu